Spațiul Metafizic în creație

Spațiul Metafizic în creație

Mă întreb deseori ce este omul într-un spațiu temporal?!
Este oare omul prin natura sa spirituală o intersecție de energii sau traducător de energii, sau este un emițător de energii?!
Care este valoarea timpului în creație?!
Ce este influența, obligația și inspirația unui artist?!
Poți influența un fluture, poți obliga un pește, poți inspira o pasăre în zborul ei?!
Aceste categorii de comunicare pot fi aplicate în mediul conștiinței umane, dar impactul este minimal dacă societatea nu este receptivă.
Uneori îmi vine să transpun anumite tipuri de simțuri interpretându-le într-un spațiu diferit de recepționare.
Cum ar fi de exemplu un miros vizualizat?!
Cum ar fi o atingere tactilă cu o textura, transpusă în sunet?!
Ce subiect vizual ca imagine ar genera sunetul?!

 

Pentru mine arta digitală este un spațiu de interconexiuni a valorilor umane și cercetărilor aplicate a civilizației moderne. Deși arta digitală necesită o bună cunoaștere a tehnologiilor moderne, grafica digitală îmi oferă un spațiu larg de experimentare și manifestare, chiar prin faptul că imaginea poate fi creată prin natura luminii. Astfel partea materiei vizuale nu este limitată de lumea materială de pigment, pânză, hârtie sau alte impedimente. Ca artist în realizarea lucrărilor pun accent pe materia gândului și a imaginației, aplicând diverse expresii prin utilizarea limbajului plastic.

Un tablou poate avea mesaj dar nu e obligat să fie direct, uneori mesajul poate veni treptat inconștient prin intermediul limbajului, ritmuri, contraste, culori, armonii de proporții etc.

Atunci când artistul declanșează un act creativ, el conectează în flux diverse spații, legând și dezlegând orizonturi ale conștiinței, inconștienței și subconștientului.

Recepționarea unei opere depinde de nivelul de dezvoltare a gândirii asociative.

În procesul de stilizare a unor subiecte vizuale, elementele abstracte pot genera mai multe viziuni prin interconexiuni interpretate de conștiința umană. Astfel un cerc pentru cineva reprezintă un soare, pentru altul reprezintă un măr, o minge sau o galaxie.

Spațiul imaginar în tablourile mele realizate este deschis pentru reflectare și meditație.

Comentariile sunt închise.