Expoziția personală – Aripa Luminii. 2016 / Cimișlia

Expoziția personală – Aripa Luminii. 2016 / Cimișlia.
În cadrul expoziției am expus împreună cu Luminița Ermurache în jur de 40 de lucrări, grafică digitală, acuarelă, pastel, ulei.
Expoziția a durat de pe 20 iulie până în luna septembrie.

… Expoziţie elitară de grafică digitală
Soții Luminița și Alexandru Ermurache au inaugurat, la Cimişlia, o expoziție din mai multe lucrări, dintre care 80 la sută sunt de grafică digitală, restul constituind tablouri obișnuite.
În opinia lui Valeriu Herţa, artist plastic de la Chișinău, ceea ce prezintă artiștii plastici nominalizați se constituie într-o expoziție de unicat.
„Ceva asemănător poți vedea doar în sălile de expoziții din țari europene precum Franța, Italia, Germania și altele, a declarat specialistul în grafică. Afirm cu toată certitudinea că expoziția de grafică digitală de la Muzeul de istorie, etnografie și artă de la Cimişlia este una de elită, fiind prima expoziție de un asemenea nivel înalt în Republica Moldova”, a concluzionat Valeriu Herţa.
Și conducătorul instituției gazdă, Alexandru Bulat, și consilierul raional Andrei Coadă, și specialistul Secției cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Cimişlia, Rodion Nechit, precum și alți vizitatori, au rămas încântați de lucrările Luminiţei Ermurache („Portal în Cimişlia”, „Deja vu”, „Metaforă”, „Labirint” etc.) și ale lui Alexandru Ermurache („Casa mamei”, „Portița din Butuceni”, „Poiana din Valea Vinului”, „Spre alte dimensiuni” ş. a.). …

sursa:
http://gazetadesud.md/cimislia-orasul-unde-este-iubita-pictura/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Translate »